Vrhovni sodnik: “Masleši so kot stranki celo v lastni zadevi vrata na vrhovno sodišče zaprta”

Branko Masleša (vir: arhiv)

Sinoči so na RTV Slovenija prvič poročali, da je imel Robert Golob letno plačo 500.000 evrov. In prvič, da je tudi tretja verzija diplome, ki jo je pokazal Branko Masleša, sporna, še bolj pa njegov pravosodno izpit.

Gre za oddajo Utrip, ki jo je sinoči na prvem programu TV Slovenija pripravil novinar in urednik Igor Pirkovič.

Danes pa je Siol.net objavil intervju z vrhovnim sodnikom Janom Zobcem, tudi nekdanjim sodnikom na Ustavnem sodišču RS.

Sodnik Zobec je v intervjuju povedal: “Dvomi se vlečejo še naprej, saj enega papirja Branko Masleša ni pokazal, in sicer potrdila o opravljenem pravosodnem izpitu po zakonu o pravosodnem izpitu Republike Slovenije. Ta papir bi moral predložiti, pa ga ni.

Branko Masleša sploh nima postulacijske sposobnosti, da bi nastopal pred vrhovnim sodiščem. Njemu so kot stranki celo v lastni zadevi vrata na vrhovno sodišče zaprta. On, ki niti v svojem imenu ne bi mogel vložiti pravnega sredstva na vrhovno sodišče, je hkrati vrhovni sodnik, ki odloča o teh pravnih sredstvih.”

Zelo zanimiv intervju v celoti lahko preberete na povezavi: siol.net

Portal Siol.net je objavil tudi zanimiv komentar urednika Petra Jančiča. Preberete ga lahko na povezavi: Prava cena medijske prostitucije

Glede Goloba in njegove neverjetno visoke plače v državnem podjetju GEN-I pa po družbenih omrežjih razširjajo naslednjo fotografijo:

M. D.