Vlada pod vodstvom Luke Mesca razglasila revolucijo

Fotomontaža.

Potem ko so premierja Roberta Goloba ekspresno hitro sprejeli na operacijo kile in s tem dokazali, da je mogoče v Sloveniji priti do specialista tudi hitreje kot v 30 dneh, če si seveda dovolj velika živina, je vodenje vlade prevzel minister Levice Luka Mesec. Pod njegovim vodstvom se je vlada ponoči sestala na izredni seji in razglasila revolucijo.

 

Ker je revolucija, so po sklepu vlade dovoljeni tudi revolucionarni ukrepi.

Tako je vlada po hitrem postopku soglasno odločila, da je teroristična organizacija Hamas humanitarna organizacija, ki uživa vse pravice in ugled, ki gre tovrstnim organizacijam. Njenemu predstavništvu v Sloveniji, ki ga vodita Matej T. Vatovec in Boris Vasev z RTV Slovenija, je vlada že nakazala 500.000 evrov pomoči, oba je vlada tudi predlagala za mirovna predstavnika Unesca. Stekli so tudi postopki za pobratenje mestaGaza in Ljubljana.

Ker je osebna lastnina cokla razvoja, kot se je nekoč izrazil eden od vidnih članov Levice, je vlada sinoči sprejela sklep o prepovedi zasebne lastnine in odredila njeno takojšnjo nacionalizacijo. Vsa podjetja, s kapitalom večjim od 10.000 evrov, tako s ponedeljkom prehajajo v lastništvo države, za katerega bodo po novem skrbeli državni direktorji. Te bo po načelu, ni važno kaj znaš, glavno, da si naš, imenovala vlada. Istočasno po načelu Severne Koreje uvajamo kolhoze in postajamo člani Gibanja neuvrščenih, kar v praksi pomeni, da tudi na mednarodni ravni uradno uvajamo socializem.

Novosti se obetajo tudi pri vodenju države. Po sklepu, sprejetem sinoči na vladi, bo so 1. decembrom razpuščen parlament, njegovo vlogo pa po prevzel Centralni komite Levice z Luko Mescem na čelu. Ta bo tudi nadomestil vlado, “ki se je do zdaj dokazano izkazala kot neučinkovita”, je zapisano v sklepu. Ker revolucija žre tudi lastne otroke, je moral biti nujno razrešen tudi predsednik vlade Golob, ki pa lahko na vladi ostane hišnik.

Pod Centralni komite Levice po novem prehajajo tudi pravosodje, vojska in policija. Slednje je že dobila navodila, naj ostro obračuna z vsemi deviantnimi pojavi, kot so Nova 24TV, Požareport in druga podobna navlaka, ki dvomi v pridobitve revolucije in vnašajo razdor v družbo. Po novem so prepovedane tudi vse stranke, razen revolucionarno najbolj napredne Levice seveda, prepovedane so verske skupnosti, civilna družba …

Predsednik vlade Robert Golob se medtem v UKC Ljubljana pravkar zbuja iz narkoze. Odahne si, ko ugotovi, da so bile vse le moreče sanje … A kako dolgo še? istočasno odzvanja vprašanje v njegovi glavi.

Aleksander Vodeb

* Opomba: Glosa je časopisni prispevek o aktualnem dogajanju, navadno satiričen ali duhovit, ki nima nujno zveze z dejanskimi dogodki.