[Ekskluzivno] Izpoved družine Možgan: To bi lahko bil konec kmetijstva v Sloveniji!

Odvzem goveda na kmetiji Možgan (foto: kmetija Možgan)

Veterinarska inšpektorica je v torek družini Možgan iz Krškega zasegla 24 glav živine. Na odvzem se je danes odzvala Kmetijsko gozdarska zbornica, ki je postopanje veterinarske inšpektorice ostro obsodila. V pogovoru s Timotejem Možganom in njegovim očetom Rudijem možganom smo izvedeli nove podrobnosti, ki jih objavljamo spodaj. Njuna izpoved vas bo šokirala. Med drugim izpovesta, da se inšpektorica Danuša Štiglic med samim postopkom ni hotela predstaviti, niti jima ni predočila pravne podlage, na podlagi katere je potekal odvzem živali. Špekulirata, da je bil resnični namen odvzema živine financiranje aktivističnih društev za zaščito živali. 

“Bil sem zunaj, ko se je vse skupaj začelo odvijati. Noben ni bil obveščen. Sicer sem govoril s sosedom, ki mi je povedal, da so bile pri naši kmetiji že v ponedeljek, a o tem nismo bili obveščeni. Zjutraj sem še poskrbel za živino, natočil vodo in ostalo potrebno, nakar sem jo zagledal v spremstvu policistov. Mislim, da jih je bilo osem. Prišli so tudi s tovornjakom,” uvodoma pove Timotej Možgan. Gospodar kmetije Rudi Možgan pove, da je inšpektorica namensko izbrala čas odvzema, “ker je točno vedela, da sem v službi, da je v službi tudi žena in da bo to storila na skrivaj. Lotila se nas je kot kakšnih razbojnikov, kljub temu, da sem pravosodni policist.”

Več o tem in več fotografij tega srhljivega početja preberite in poglejte na povezavi, kjer boste videli tudi fotografijo, kako si je krška aktivistka izbrala eno od živali in jo ukradla kmetu: [Ekskluzivno] Izpoved družine Možgan

A. L.