Vesel odhaja k smetarsko-medijskemu tajkunu Odlazku

Tomaž Vesel v sinočnji Tarči, kjer sta oba z voditeljico zamolčala, da odhaja k Odlazku. (vir: Twitter)

V sinočnji Tarči na TV Slovenija je Tomaž Vesel, trenutno še predsednik Računskega sodišča RS (9-letni mandat se mu izteka), na veliko modroval o medijih, agencijah in oglaševanju.

Voditeljica Erika Žnidaršič mu je med oddajo zaželela srečo pri nadaljevanju kariere, ob tem pa – v dogovoru z Veselom – zamolčala, kje ga čaka delovno mesto.

Tomaž Vesel, odhajajoči predsednik Računskega sodišča RS

Vesel namreč prevzema vodenje medijske divizije pri smetarsko-medijskem tajkunu Martinu Odlazku. Slednje za Vesela sicer ni neko nadaljevanje kariere, kot si jo je želel. Za to mesto so še lani omenjali Bojana Veselinovića, nekdanjega direktorja STA, vendar si naj bi Odlazek nato premislil.

Vesel in Odlazek sta sicer prijatelja (skupno tudi z Aleksandrom Čeferinom), tudi nekdanja soseda. Tudi zato so mediji v Odlazkovi lasti ves čas tako prijazni do Vesela (tudi Čeferina) in njegovega milijona evrov postranskega zaslužka, ki ga je prejel od Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Danes pa pozareport.si navaja, da si je Vesel želel postati član Evropskega računskega sodišča v Luksemburgu, toda Janševa vlada je tja poslala njegovega namestnika Jorga Kristjana Petroviča (vir).

“Zato naj bi se Vesel zdaj diskretno ponujal Robertu Golobu za kandidata Gibanja Svobode za ljubljanskega župana, da bi jeseni, na lokalnih volitvah, šel proti Zoranu Jankoviću,” navaja vedno dobro poučeni Bojan Požar.

M. D.