Valentino Plaskan z RTV odpeljali z rešilcem

Novinarko TV Slovenija Valentino Plaskan zaradi mobinga in stresa odpeljali v UKC Ljubljana. (vir: X)

Nekdanjo voditeljico tv-dnevnika na TV Slovenija so v torek zvečer z RTV odpeljali z rešilcem. Fotografije je na spletu objavil Bojan Požar. Zapisal je, da je bila Plaskanova podvržena velikemu mobingu in posledično stresu, v UKC Ljubljana pa naj bi jo spremljal novinarski kolega Luka Svetina. 

Plaskanova naj bi pripravljala prispevek o predsedniku vlade Robertu Golobu. in njegovih domnevnih poletih z letalom na račun davkoplačevalcev.

Tako Plaskanovo kot Svetino je “depolitizirana” oblast na RTV razrešila iz njunih prejšnjih delovnih mest. Svetina je vodil TV Odmeve, Plaskanova pa TV Dnevnik.

Mobing naj bi izvajala novi direktor TV Slovenija Zvezdan Martić in Polona Fijavž, nova v. d. odgovorne urednice na TV Slovenija.

Kaj se je dogajalo, še preiskujemo.

Uroš Urbanija, nekdanji direktor TV Slovenija je na omrežju X zapisal: “Se bosta Martić in Polona Fijavž kaj zamislila? Zadnjič je bila na urgenco po pogovoru z Martićem odpeljana gospa iz komisije za mobing, sedaj tole … ko uprava govori danes o pritiskih, lahko mirno opiše svoje delovanje … in delovanje #cestarjev v zadnjem letu.”

Nekdanja voditeljica Dnevnika Valentina Plaskan (Vir: X/Bojan Požar)

M. D.