V zadnjih dveh mesecih v Sloveniji umrlo 300 ljudi s covidom

(UKC Ljubljana, vir: Mladi zdravnikii, arhiv)

V zadnjih dveh mesecih je v Sloveniji umrlo nekaj manj kot 300 bolnikov s covidom oziroma pet dnevno, kar je približno toliko kot v zadnjem valu epidemije spomladi 2022. Vlada kljub temu za zdaj ni sprejela še nobenih ukrepov, s katerimi bi skušala zamejevati očitno nov val epidemije.

 

1. novembra smo po podatkih Covid sledilnika v Sloveniji od začetka epidemija koronavirusa beležili 9529 umrlih s covidom, 27. decembra pa že 9822 oziroma 293 več.

V UKC Ljubljana zato v zadnjih dneh beležijo izjemno veliko število obiskov urgentnih bolnikov, ki potrebujejo prvo pomoč zaradi respiratornih obolenj. Posledično se je na urgenci infekcijske klinike in na internistični prvi pomoči podaljšal čas zdravstvene obravnave.

Zanimivo je, da kljub temu vlada za zdaj ni sprejela nobenih ukrepov, s katerimi bi skušala zamejevati očitno nov val epidemije. Kot da bi bilo vladajoče sram priznati, da pač covida ni mogoče zamejevati tako, da ga ignoriraš oziroma ljudem svetuješ, naj si ga pozdravijo z D vitaminom, soncem in slano vodo.

A. V,