Nespregledano: “Verjetno bomo brali tudi to, da teletino v trgovinah talajo zastonj”

Miran Videtič (foto: Polona Avanzo)

“Prikazano v 2023 človeka prisili k temu, da se pripravi na to, da se bo, bognedaj, ob potrebi zdravstvene pomoči zatekel k zasebniku, da bo ob cenah energentov doma teroriziral družino, naj sproti ugaša luči in računalnike.

Da bo ob, bognedaj, nemoči staršev, le-tem dopovedoval, da je doma najlepše in da je dom za starostnike samo za posvečene Svetlane Makarovič in ostalo elito.

Ampak, na provladnih medijih bomo še naprej brali, da imamo javno zdravstvo, ki je vsem dostopno, da je za starostnike izvrstno poskrbljeno in naj bomo tiho, kajti državo vodi vrhunski elektro menedžer. In ja, verjetno bomo brali tudi to, da teletino v trgovinah talajo zastonj.”

Tako je na vprašanje, kaj nas čaka v letu 2024, odgovoril dober poznavalec politične scene Miran Videtič, komentator, s koreninami iz Bele krajine.

Slovenija globoko v tunelu

Aktualno situacijo pa je Videtič ponazoril s plesom. Ples, ki ga plešejo tudi mnogi v Sloveniji. Na eni strani plesalci, ki jim pete vrti DJ Putin, in na drugi strani plesalci, ki jih poganja #IdeologijaNorosti z mavričnimi zvočniki. Na prvi pogled dve skrajnosti, v svojem bistvu pa dve sestrski ideologiji, ki z roko v roki (na skrivaj sicer) uničujeta temelje Evrope. Smo globoko v tunelu, torej. In mala svetlobica, ki se nam dozdeva, da jo vidimo, se imenuje EU volitve, ki bi spremenile marsikaj. Ne takoj, a vendarle bi bili nastavki, da se Evropi povrne zlat sijaj, ki bi, z zamikom sicer, posvetil tudi nad Slovenijo,” je zaključil.

Vir

A. L.