V zadnjih dveh dneh prijeli 42 migrantov, prijeti že v osrčju Bele krajine

Fotografija je simbolična.

V zadnjih dveh dneh so policisti Policijske uprave Novo mesto izsledili in prijeli 42 migrantov. Šest so jih vrnili na Hrvaško, drugi so zaprosili za azil in ostali v Sloveniji.

Včeraj so 37 migrantov prijeli na območju policijskih postaj Črnomelj, Metlika, Brežice in Krško. Pet so jih predali hrvaškim varnostnim organom, ostali pa so zaprosili za azil (mednarodno zaščito) in policijski postopki z njimi še niso zaključeni.

Med migranti gre za državljane Pakistana, Indije, Sirije, Maroka, Afganistana, Bangladeša in Alžirije.

Migrante so včeraj prijeli v krajih: Bojanci, Stara Lipa in Butoraj (občina Črnomelj). Dodajmo, da je vas Butoraj le 3 kilometre oddaljena od kraja Črnomelj in 15 kilometrov od Vinice oziroma Kolpe.

V občini Metlika so jih včeraj prijeli v Drašičih in Krmačini. Na območju Brežic so jih prijeli pri kraju Laze in na območju Krškega pri kraju Dolšce.

V sredo pa so prijeli 5 migrantov, in sicer na območju Obrežja, Slovenske vasi in Preloke (občina Črnomelj). Državljana Irana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, štirje tujci pa so zaprosili za azil (mednarodno zaščito) in so bili odpeljani v azilni dom.

C. R.