V preteklih dneh prijeli 117 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (Twitter)

Na območju PU Novo mesto so prijeli 71 ilegalnih migrantov, na Kočevsko-ribniškem 6, v Bistrici ob Sotli 3 in 37 na območju PU Koper.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so od petka do danes zjutraj, med 19. in 23. aprilom, izsledili in prijeli 71 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Izsledili in prijeli so jih v krajih: Tribuče, Dolenjci, Griblje, Črnomelj, Sinji Vrh, Drašiči, Metlika, Rosalnice, Želebej in Božakovo (v Beli krajini), Novo mesto, Dobova, Vinji vrh, Dolenja Pirošica, Boršt in Cerklje ob Krki (občina Brežice).

Med prijetimi so bili Maročani (25), Alžirci (20), Bangladešci (11), Turki (4), Libijci (3), Egipčani (4) in po en Palestinec, Kubanec, Nigerijec in Iračan. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot še ni znana.

Včeraj, v jutranjih urah pa so v Novem mestu ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil voznik z urejenim statusom v Veliki Britaniji. Policisti so med postopkom so ugotovili, da 37-letni Egipčan v avtomobilu prevaža 4 Egipčane, ki  so pred tem nezakonito prestopili  državno  mejo. Egipčanu so odvzeli prostost in ga
pridržali, nato pa   predali hrvaškim varnostnim organom.

S PU Ljubljana so sporočili, da so v soboto v vasi Draga (Loški Potok) prijeli 3 Turke, eni osebi (državljanu Francije) pa je bila odvzeta prostost zaradi sumov kaznivega dejanja s  področja prehajanja državne meje.

Včeraj pa so na območju Policijske postaje Ribnice (Grič in Lepovče) prijeli 3 tujce, (Maročana in dva Sudanca).

S PU Celje pa poročajo, da so v soboto zjutraj v Bistrici ob Sotli izsledili 3 državljane Kosova, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Vse tri so po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

S PU Koper pa so od petka do danes zjutraj obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, od tega 32 na območju Ilirske Bistrice. Policisti so 23 oseb vrnili hrvaškim varnostnim organom, eno bodo vrnili danes, 12 jih je zaprosilo za azil, eno osebo pa so napotili iz države. Med prijetimi je bilo 19 Turkov, 6 Sirijcev, 4 Iranci, po dva iz Kosova in Bangladeša in po en iz Irana, Indije, Albanije in Libije.

C. R.