V občini, kjer je manj okužb, za 14 dni zapirajo javno življenje, v Semiču pa?

(vir: pixabay.com)

Zaradi naraščanja števila okužb s covid-19 v pivški občini za dva tedna zapirajo javno življenje. Odpovedane so vse prireditve in udeležba gledalcev na športnih dogodkih.

Že od petka se na daljavo šolajo vsi učenci osnovne šole v Košani. “Stanje je kar resno,” je za Primorske novice povedal pivški župan Robert Smrdelj, ki je občane pozval k cepljenju.

Primerjava Pivka – Semič

V občini Pivka je 6190 prebivalcev, skupno je trenutno 169 okuženih ali 2,7 odstotka prebivalcev. Doslej je bila okužba potrjena pri 1211 prebivalcih ali 19,5 odstotka vseh. Tedenski prirast okužb je 22,4-odstoten.

V občini Semič je 3887 prebivalci, skupno je trenutno 120 okuženih ali 3,1 odstotka vseh prebivalcev. Doslej je bila okužba potrjena pri 921 prebivalcih ali 23,7 odstotka vseh. Tedenski prirast okužb je 85,7-odstoten.

Razlika med občinama Pivka in Semič je očitna. V Pivki je manjši delež okuženih, tudi doslej je bilo manj okuženih kot v občini Semič. V Pivki je občinsko vodstvo sprejelo odločitev o zaprtju javnega življenja za 14 dni, župan poziva k cepljenju.

V Semiču pa? Več okužb, štirikrat višji tedenski prirast okužb kot v Pivki, županja Polona Kambič pa šole in vrtec poziva k neupoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa ter na družbenem omrežju deli objave skupine Maske dol in objave različnih gurujev.

Vir: COVID-19 Sledilnik

A. L.