V Novem mestu začeli obnavljati priključek Kettejevega drevoreda na Seidlovo cesto

V Novem mestu so včeraj začeli prenavljati dotrajan in prometno močno obremenjen priključek Kettejevega drevoreda na Seidlovo cesto. Mestna občina Novo mesto bo za naložbo odštela nekaj več kot 330.000 evrov, dela pa nameravajo zaključiti do septembra. V tem času bo precej spremenjena tamkajšnja prometna ureditev. Poglejte, kje in kdaj bodo prometne zapore.

Kot pravijo na novomeški občini, bodo omenjeni cestni odsek prenovili in razširili ter uredili ločen levi zavijalni pas. Na odseku namreč v smeri Seidlove ceste pogosto prihaja do zastojev. Hkrati nameravajo prenoviti vodovod, kanalizacijo in del cestne razsvetljave.

Med gradbeni deli bodo omogočili nadomestni dostop do občine, otroškega vrtca, tamkajšnjih šol ter poslovnih stavb, in sicer v prvem delu gradnje preko začasnega priključka med zavarovalnico in osnovno šolo, v drugem delu pa po prenovljeni cestni površini.

Da bi se izognili močnemu oviranju prometa, bodo dela izvajali med šolskimi počitnicami.

Zaradi obnove bo Kettejev drevored do konca avgusta popolnoma zaprt. Zapore bodo izvajali glede na potek del. V prvi fazi bo zapora potekala med priključkom Seidlova cesta in do odcepa za občino, Cerod ter vrtec. Promet se bo v tem primeru odvijal preko začasnega priključka po obvozni cesti med Osnovno šolo Center in Zavarovalnico Sava, a zgolj desno-desno, kar pomeni, da bo uvoz mogoč zgolj s smeri Ločna, izvoz pa zgolj v smeri center.

V drugi fazi, ki naj bi se začela avgusta, pa bo zapora potekala med odcepom za občino, Cerod ter vrtec in do odcepa za Športno dvorano Marof. V tem primeru bo dostop do občine, Ceroda, vrtca, Zavarovalnice Sava, Gimnazije in Osnovne šole Center potekal nemoteno, dostop do objektov na naslovu Kettejev drevored 2, 4, 6, 7, 7a, 9, 12 in 14 pa bo mogoč prek Koštialove ulice in Mestnih njiv.

M. R.