V Nemčiji prijeli Satana iz Straže pri Novem mestu

(vir: arhiv)

Zapornika, ki je v začetku oktobra na skuterju pobegnil izpred UKC Ljubljana, policija pa je nato za njim razpisala tiralico, so prijeli v Berlinu. Poteka predaja slovenskim pravosodnim organom, je potrdila policija. Gre za Tomaža Simoniča, nekdanjega borca MMA, ki je znan pod vzdevkom Satan in je bil obsojen na 10 let zapora zaradi poskusa umora in drugih kaznivih dejanj.

 

“Potrdimo lahko, da je bil včeraj, 8. 11. 2023, v Berlinu prijet pobegli zapornik, ki je 5. 10. 2023 pobegnil izpred ORL klinike v Ljubljani. Predaja slovenskim pravosodnim organom je v teku,” so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Satan je pobegnil 5. oktobra, ko so ga v spremstvu pravosodnega policista pripeljali na zdravniški pregled v UKC Ljubljana. Pri tem mu je pomagala vsaj ena oseba – pred UKC ga namreč čakal voznik skuterja, s katerim se je odpeljal.

Pred pobegom je že prestal 80 odstotkov kazni. “V preteklosti je kazen že prestajal v svobodnejšem režimu in koristil zunajzavodske ugodnosti, med epidemijo covida-19 je bil tudi na prekinitvi prestajanja zaporne kazni,” so sporočili.

A. V.