V Ljubljani jutri Pohod za življenje, levi ekstremisti napovedujejo protishod

Zavod Mreža za življenje in enakopravnost jutri dopoldne na Prešernov trg v Ljubljani pripravlja Pohod za življenje, na katerem želi opozoriti na problematiko splava. Kaja Štiglic, ki s tem očitno postaja levičarska ekstremistka, pa medtem poziva na protishod zamaskirancev, ki sicer naj ne bi bil prijavljen.

 

Pohod za življenje se bo začel ob 9.30 na Prešernovem trgu v Ljubljani. “Sprejmite odločitev, da boste prišli na Pohod za življenje, pogovarjajte se s svojimi otroki in mladostniki o tem, morda pripravite transparent in ga ponosno prinesite s seboj. Program bo lep, pester in živopisen, na kožo pisan vsem generacijam. Zato res prav vsi dobrodošli,” na pohod pozivajo organizatorji.

Kot navajajo, je Pohod za življenje enkratna priložnost v letu, “da javno pokažemo, da nam gre za pravico do življenja nerojenih otrok, da se zavzemamo za pomoč mamam in očetom v stiski, tako da bi vsi spočeti otroci lahko zagledali luč dneva in lepoto sveta”.

Istočasno pa se, kot kaže, pripravlja tudi protishod. Nanj je pozvala levičarska aktivistka Sara Štiglic, ki je že poskrbela tudi za incident pred dnevi, ko je na Kongresnem trgu s skupino drugih potrgala zastavice, s katerimi je Mreža za življenje in enakopravnost opozorila na problematiko nerojenih oz. spravljenih otrok. Štigličeva je na omrežju X udeležence pozvala, naj se protishoda udeležijo zamaskirani. “Pridimo v rutah, kapah in v temnih oblačilih: naši obrazi niso predmet vašega sovraštva!” piše v pozivu, ki ga je objavila.

Poziv s prtishodom seveda sam sebi kliče po incidentu, ki ga očitno načrtujejo v ekstremni levici, pa tudi izogibanju odgovornosti zanj. Zamaskirani obrazi namreč policijo otežujejo identifikacijo izgrednikov in so znani bolj ali manj iz vseh nasilnih protestov.

A. V.