V Križni jami ostalo ujetih pet oseb

V Križni jami v občini Cerknica je zaradi povečane količine padavin v soboto popoldne ostalo ujetih pet oseb. (vir: Štab CZ za Notranjsko in Kras)

V Križni jami (občina Cerknica) je včeraj popoldan zaradi povečane količine padavin ostalo ujetih pet oseb.

 

Po navedbah centra za obveščanje posredujejo jamarski reševalci iz Postojne, Ljubljane in Novega mesta z jamarskimi potapljači in gasilci. Po poročanju Radia Slovenija se je potapljačem uspelo prebiti do ujetih ljudi, ki so v dobrem stanju.

Ujeti bodo jamo lahko zapustili, ko voda upade. Hidrološka napoved je ugodna, je še poročal Radio Slovenija.

Po podatkih centra za obveščanje so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica razsvetljevali kraj dogodka in nudijo logistično pomoč jamarskim reševalcem. O dogodku so obveščene vse pristojne službe.

Dopolnjeno: Na komercialni ogled Križne jame se je tričlanska slovenska družina s polnoletnim otrokom in dvema vodnikoma v soboto ob 8. uri odpravila v okviru Društva ljubiteljev Križne jame. Ker ob predvideni uri, to je ob 15. uri, niso prišli iz jame, se je dežurni iz društva spustil v jamo in ugotovil, da je prišlo do porasta vode, zato je ob 17. uri sprožil reševalno akcijo, je povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

Prvi potapljači so do ujetih prispeli ponoči in jih oskrbeli, drugi potop bodo po Curkovih besedah pričeli ob 14. uri. Trenutno je na vhodu Križne jame okoli 50 reševalcev.

V Križni jami v obcčni Cerknica je zaradi povecane kolicine padavin v soboto popoldne ostalo ujetih pet oseb. (vir: Štab CZ za Notranjsko in Kras)

A. L.