V 24 urah prijeli 151 ilegalcev in tihotapca, eden od njiju je voznik taksija v Ljubljani

Slovenski policisti so včeraj izsledili in prijeli 151 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 79, so jih prijeli na območju Policijske uprave Maribor oziroma na območju Podlehnika.

Prijeli so še dva tihotapca, enega pri Ribnici oziroma Sodražici, drugi pa je voznik taksija iz Ljubljane, prijeli so ga pri Knežaku.

PU Novo mesto: Prijeli 12 ilegalcev

Prijeli so jih na Zorencih pri Črnomlju in Dolenjcih pri Adlešičih. Prijeti so se izrekli za Sirijce (8), Alžirce (3) in Maročana (1). Več s PU Novo mesto ne poročajo.

PU Ljubljana: Prijeli 9 ilegalcev in tihotapca – državljana Srbije

Policisti so včeraj, okoli 12. ure, na območju Policijske postaje Ribnica, zasledili osebno vozilo znamke Renault laguna, srbskih registrskih oznak, v katerem je bilo več oseb. Vozilo so ustavili in kontrolirali v  Sodražici, vozil ga je državljan Srbije. V avtu je bilo 6 ilegalcev (Sirijci, Egipčani in Palestinci). Voznika so pridržali, ilegalci so zaprosili za azil. Na območju Ljubljane so prijeli še 3 Alžirce.

PU Koper: Prijeli 32 ilegalcev in tihotapca, voznika taksija iz Ljubljane

Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 30 ilegalcev, na območju Kozine pa 2. Pri tem so včeraj popoldne pri Knežaku ustavili forda, ljubljanskih registrskih tablic. 38-letni voznik prebiva v Ljubljani, voznik taksija in državljan Kazahstana. V vozilu je bilo 6 Pakistancev. Voznika bodo kazensko ovadili. Dva prijeta sta zaprosila za azil, dva so nastanili v center za tujce, ostale bodo vrnili na hrvaško stran.

PU Maribor: Prijeli so 79 ilegalcev

Včeraj popoldan so policisti PP Podlehnik, na podlagi informacije domačinov, v Sedlašku prijeli skupino 73 ilegalcev. Med njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, 3 državljani Afganistana, 3 državljani Somalije, 4 državljani Bangladeša in 1 državljan Indije.

Z avtobusom so jih prepeljali na PP Ormož. Vse, razen 12  mladoletnikov in dveh poškodovanih  odraslih, so danes  dopoldan  že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ostalih 14  bo hrvaškim varnostnim organom vrnjenih v naslednjih dneh, zaenkrat pa bodo nastanjeni v Centrih za tujce v Postojni in Logatcu.

Proti večeru so policisti PP  Ormož v  Središču ob Dravi prijeli 4 Iračane, člane ene družine.  Njihovo  mamo  so  zaradi  visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko porodnišnico. Ker je bila mama po pregledu izpuščena iz bolnišniške oskrbe, bodo vse štiri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes zgodaj zjutraj pa so policisti na vlaku, ki je vozil med Ptujem in Slovensko Bistrico, prijeli 2 Tunizijca. Vrnilu ju bodo na hrvaško stran.

PU Murska Sobota: Prijeli 19 ilegalcev

Na območju PP Ljutomer so prijeli 13 ilegalcev (Alžircev, Iračanov in Maročanov). Včeraj, okrog 18.30  ure, so policisti Policijske postaje Ljutomer izven naselja Veščica opazili ob cesti parkirano osebno vozilo znamke Renault Koleos, hrvaških registrskih številk, v katerem je sedelo več oseb. Voznik vozila je v  trenutku zapustil vozilo in začel bežati v smeri bližnjega gozda. Policist je stekel za njim in ga prijel. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Srbije v vozilu vozil 6 Iračanov. Voznika bodo kazensko ovadili.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.