Psička Šaka poškodovanemu lastniku rešila življenje

Veselje. Psički Šaka in Missy; gorski reševalci, vodniki reševalnih psov in policisti (več kot 30 jih je bilo) so včeraj na območju Blegoša v Poljanski dolini reševali domačina. (foto: PU Kranj)

Psička Šaka je bila noč in dan ob svojem poškodovanem lastniku in ga grela. Zgodilo se je v Poljanski dolini, kjer je 39-letni Rok Pucelj pri sestopu z Blegoša pred dvema dnevoma padel v prepad.

Roka Puclja so pogrešali od torka, okoli 14. ure, preden je sestopil z Blegoša. Vozilo so našli na parkirišču Črni kal pod Blegošem. Pogrešani je imel s seboj dva psa, psička Missy je že dan prej sama prišel na izhodišče, k avtomobilu in tako opozorila, da je nekaj zelo narobe.

Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov je nato Roka iskalo na širšem območju Blegoša. Pomoč iz zraka je nudil tudi policijski helikopter.

Šlo je za iskanje na zelo zahtevnem, velikem, strmem in pomrznjenem terenu, ki ga je na višini nad 1400 metrov močno oviralo tudi zelo slabo vreme – zelo gosta megla in močan veter. Na težkem terenu je skoraj vsak iskalec prehodil razdaljo do okoli 10 kilometrov. Roka Puclja so včeraj okoli 13.15 ure našli.

Ob njem je bila psička Šaka. Iskalci so Roka locirali s pomočjo te psičke, ki je bila močno utrujena in nepoškodovana.

Najdenega Roka Puclja so z vojaškim helikopterjem odpeljali v zdravstveno ustanovo. Bil je podhlajen, prvi podatki kažejo, da je šlo za nesrečo. Po mnenju policije je bil Pucelj ustrezno opremljen. Na spletu pa so objavili naslednji video, ki seže do kosti.

Za ogled videa kliknite na sliko.

C. R.