Migranta ukradla audi, ga razbila in odšla nekaznovana

Krško državno tožilstvo je kazenski pregon zoper Maročana zavrglo.

Se spomnite, kako sta dva migranta iz Maroka sredi oktobra lani Dejanu Šnebergerju iz Posavja ponoči z domačega dvorišča ukradla audi A3 in ga razbila na regionalni cesti Zagorje – Litija?

O razbitem audiju so ga okoli 5. ure obvestili brežiški policisti, nesrečo sta migranta povzročila zaradi neprilagojene hitrosti.

Mateja Roguljič, okrožna državna tožilka svetnica na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem, pa je zdaj zavrgla kazenski pregon proti maroškima migrantoma Imadu Ihniku in Simohammedu Jabaniju.

Kot razlog je zapisala: “Nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon.”

Dejan Šneberger je na svoji Facebook strani objavil sklep tožilstva in poleg zapisal:

“Drugo poglavje ukradenega avtomobila! To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade
Osnovne točke;
– Pridobitev imen
– Zavržen sklep
– Če hočeš kaj, se zajebavi sam
– Pobeg iz azilnega doma.”

Sklep Okrožnega državnega tožilstva v Krškem:

Objavljamo še fotografije oktobra 2019 razbitega audija A3.

(vir: Moje Posavje)

C. R.