TV Slovenija: Dvojna merila nekaterih v Odmevih

Fotografija je simbolična.

“Očitna dvoličnost enih kolegov v TV Odmevi, ki bi radi protivladni Trohov napad pripisali vladi in ne MOLu, ki mu je promocijo omogočal. Več kot 20-krat me je pred pred RTV vsem na očeh s konkretnimi grožnjami napadala skupina levega ekstremista Briclja … takrat je bilo zanje vse OK.”

Tako je na Twitterju zapisal novinar in zgodovinar dr. Jože Možina.

Zapis se nanaša na ponavljajoče se trditve nekaterih na TV Slovenija, v oddaji Odmevi, da naj bi bila za petkov (očitno tudi skrbno pripravljen in voden) vstop Ladislava Trohe oziroma njegovih anticepilcev v studio, kjer snemajo Odmeve, kriva kar – vlada.

Spomnimo. Skupinica anticepilcev je shode pred stavbo TV Slovenija prijavila in imela dovoljenje Mestne občine Ljubljana (MOL). Mimogrede, petkovi biciklisti, ki so t. i. petkove protestne shode doslej pripravili že približno 70-krat, takšnega dovoljenja nimajo, nasploh pa so ti varovanci tudi nekaterih na TV Slovenija.

Dr. Jože Možina, voditelj oddaje Pričevalci na TV Slovenija, je že 2. avgusta 2018 na družbenih omrežjih zapisal: “Ob izhodu iz RTV me je nocoj počakal tale tip, grozil in napovedal kaj bo z mano. Po dogovoru z generalnim direktorjem ga bomo jutri prijavili tožilstvu. To je resno nasilje – če ga ne ustavimo bo prevladalo, kot je zgodovinska izkušnja s totalitarizmi. Hvala vsakemu za izredno podporo.”

Objavil je tudi fotografiji. Kako se je končala ta ovadba, zaenkrat ni znano.

M. D.