Izjava dneva: Čez okno vrgli 40-krat več denarja, kot je bilo očitano Aleksandri Pivec

(vir: časnik.si)

“Čez okno vrgli 40-krat več denarja, kot je bilo očitano Aleksandri Pivec. Ker nekdo ni znal prebrati pogojev odpovedi rezervacije sob. Seveda pa o tem ne bo zgodb na RTV Slovenija in Pop TV. So vseeno “naši”, čeprav nesposobni.”

Tako je na Twitterju zapisal prof. dr. Miro Haček s Fakultete za družbene vede, ko je komentiral zapis na portalu Siol.net o tem, da smo davkoplačevalci v času Marjana Šarca za Forum v Davosu plačali 8500 evrov za sobe, v katerih ni nihče spal.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je v drugi polovici januarja 2020, le nekaj tednov pred odstopom, odpotoval v Davos na Svetovni gospodarski forum (WEF).

Pred kratkim objavljeno revizijsko poročilo računskega sodišča razkriva, da je ministrstvo za zunanje zadeve, ki ga je takrat vodil minister Miro Cerar, opravilo rezervacijo sob za slovensko delegacijo v švicarskem kraju Bad Ragaz.

Vendar se je kasneje se je kabinet Marjana Šarca na podlagi dodatne ponudbe odločil, da rezervacijo prekličejo in se nastanijo drugje. Zgodba pa se je začela zapletati, ker je bilo treba že rezervirane sobe v Bad Ragazu kljub preklicu vseeno plačati.

Spomnimo. Aleksandri Pivec, nekdanji ministrici in nekdanji predsedniki stranke DeSUS so očitali nekaj rezin pršuta in kozarec vina, zaradi česar je morala odstopiti, nekateri mediji pa so jo trgali kot za stavo.

Članek v celoti lahko preberete na povezavi: siol.net

M. D.