Trebnje: Okužba potrjena še pri dveh stanovalcih doma za starejše

(vir: pixabay.com)

V Domu starejših občanov (DSO) Trebnje so včeraj potrdili okužbo še pri dveh stanovalcih. Prvo okužbo so v torek potrdili pri delavki na zdravstveno negovalnem oddelku. Nato so odvzeli brise pri 47 stanovalcih in 18 zaposlenih. Vsi izvidi so bili negativni. (vir)

V soboto pa so na sedežu doma v Trebnjem opravili ponovno testiranje pri 47 stanovalcih.

Tokrat so okužbo potrdili pri dveh stanovalcih iz oddelka, ki je bil v četrtek organiziran kot siva cona. Med zaposlenimi ni potrjenih novih okužb.

Ker gre za primarne primere oskrbovancev s potrjeno okužbo v zavodu, sta bila okužena danes premeščena v Splošno bolnišnico Brežice, in sicer gre za 3-dnevni sprejem oskrbovancev, pri katerih je prisotna okužba s covid-19 in so asimptomatski. V tem času bomo v DSO vzpostavili rdečo cono za obravnavo nadaljnjih morebitnih pozitivnih oskrbovancev.

Glede na navedeno je dom zaprt za obiske, izhode stanovalcev in nove sprejeme. Velja tako za enoto v Trebnjem kot preventivno za enoto v Šmarjeti.

Mateja Povše, vršilka dolžnosti direktorice DSO Trebnje, je tudi danes sporočila, da trenutno nihče od okuženih ne kaže znakov okužbe oz. obolelosti.

M. D.