Trebnje: Dom starejših občanov zaradi okužbe zaposlene zaprt za obiske

Dom starejših občanov Trebnje

V Občini Trebnje je bilo od 1. oktobra do včeraj potrjenih že 10 novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjih dneh smo skoraj dnevno poročali o novih okužbah v tej občini, včeraj so bile potrjene kar tri, skupno je aktivnih že 17 okužb.

Ena okužba s COVID–19 je bila v torek, 6. oktobra, potrjena tudi pri delavki na zdravstveno negovalnem oddelku v Domu starejših občanov (DSO) Trebnje.

V domu so takoj uvedli prepoved obiskov in izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov. Ukrep prepovedi obiskov bo trajal do razjasnitve epidemiološke situacije, o čemer bodo svojce in javnost sproti obveščali. V času trajanja ukrepa pa so prepovedani tudi izhodi stanovalcev.

Mateja Povše, vršilka dolžnosti direktorice DSO Trebnje, pa je včeraj na spletni strani doma zapisala, da je bilo po potrjeni okužbi s COVID-19 pri zaposleni odvzetih 65 odvzemov brisov, in sicer pri 47 stanovalcih in 18 delavcih. Vsi izvidi testiranj so bili negativni.

Priporočeni drugi odvzem brisa bo izveden jutri, 10. oktobra 2020. Do rezultatov ponovljenih testiranj je oddelek, kjer je okužena zaposlena delala, organiziran kot siva cona. Ukrep prepovedi obiskov ostane še v veljavi.

“Trenutno nihče od testiranih ne kaže znakov okužbe. Vse svojce bomo o kakršnemkoli poslabšanju zdravstvenega stanja nemudoma obvestili po ustaljenih poteh,” je še zapisala Povšetova.

Vodstvo občine pa je objavilo, da vse občanke in občane opozarjajo, da se epidemiološka slika v Sloveniji naglo slabša, zaradi česar Vlada RS znova zaostruje ukrepe za preprečitev širjenja okužb.

Spomnili so še, da je od danes dalje na javnih in zasebnih mestih dovoljeno zbiranje do največ 10 ljudi, strežba pa je dovoljena samo še za sedečimi mizami.

V trgovinah, bankah, poštah in uradih pa velja omejitev števila ljudi, glede na velikost prostora.

Glede na ugotovitve so viri okužb še vedno zabave in zasebna druženja, zato občanke in občane trebanjsko občinsko vodstvo poziva k doslednemu upoštevanju samozaščitnih ukrepov ter odgovornemu vedenju.

M. D.