Trebnje: 15 novih operativnih gasilcev

(vir: arhiv)

Gasilska zveza Trebnje je že decembra začela s tečajem za operativnega gasilca. Nanj se je prijavilo 26 tečajnikov in tečajnic iz gasilskih društev naše zveze. V nedeljo je k zaključnemu izpitu pristopilo 15 tečajnikov, dve tečajnici sta bili v izolaciji, zato bosta zaključna izpita opravljali 26. marca 2022 v GZ Krško.

Tečaj je obsegal 149 ur, od tega 57 ur teoretičnih predavanj, ki so potekala v dvorani PGD Trebnje in 92 ur praktičnih vaj pred gasilskim domom v Trebnjem z inštruktorji zveze organizatorice.

Zaključku predavanj je sledilo pisno preverjanje znanja iz teoretičnih predmetov. Pozitivne ocene iz teoretičnih predmetov in uspešno opravljene praktične vaje so bile pogoj za pristop k zaključnima izpitoma.

Oba zaključna izpita sta potekala v nedeljo, 13. marca 2022. Najprej so tečajniki pred komisijo: Janez Uhan in Lovro Hren ter Borut Arh (predsednik), ki ga je določila Gasilska zveza Slovenije, posamično opravljali teoretični izpit. Po tem izpitu se je zamenjal predsednik komisije Janez Šalej, ki je vodil zaključne izpite iz praktičnega dela tečaja.

Redna udeležba na predavanjih in vajah, zavzetost in doslednost pri pridobivanju znanja so prispevali, da je zaključna izpita uspešno opravilo vseh 15 kandidatov.

Tako imajo po enega novega operativnega gasilca v PGD Dobrnič, Račje selo, Šentrupert, Trebnje, Trebelno, Veliki Gaber in Račje selo, tri nove operativne gasilce imajo v PGD Občine, v PGD Mirna pa kar 6.

26. marca zaključna izpita čakata še kandidatki iz PGD Trebelno in Štatenberk.

Vir in foto: Gasilska zveza Trebnje (občina Trebnje)

M. D.