Tragično: Motorist izgubil življenje

Fotografija je simbolična (vir: arhiv)

Nekaj po 16. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Smednikom in Drnovim. Po prvih ugotovitvah je 48-letni motorist iz Novega mesta v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste na travnik, kjer je padel in se hudo poškodoval. Kljub trudu reševalcev je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

S PU Novo mesto so sporočili, da je bila to letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na njihovem območju PU Novo mesto. V nesrečah so umrli trije vozniki osebnih avtomobilov, potnica v osebnem avtomobilu, dva mopedista in dva motorista.

Sicer je bilo zadnjih 24 ur na našem območju dokaj mirnih. Iz Uprave za zaščito in reševanje so poročali le o treh dogodkih, ki so se na našem območju zgodili včeraj in danes.

Tako so danes ob 8.08 ribiški čuvaji ob nadzoru reke Temenice v Trebnjem ugotovili, da iz meteornega jaška v vodo iztekajo odplake. Kraj dogodka so pregledali ribiči, dežurni delavec Komunale Trebnje, policisti in gasilci PGD Trebnje. Posredovanje gasilcev ni bilo potrebno. O dogodku so bile obveščene pristojne inšpekcijske službe.

Včeraj pa so ob 12.17 uri zaznali požar rudniške sipine na Gričku pri Željnah v občini Kočevje. Na štirih lokacijah je gorela jalovina. Gasilci PGD Šalka vas so požarišča s pomočjo bagra prekopali in pogasili. Gorelo je na skupni površini okoli 220 kvadratnih metrov.

Ob 10.00 pa so v kraju Štatenberk, občina Mokronog-Trebelno, gasilci PGD Štatenberk pomagali reševalcem prenesti obolelo osebo s strehe objekta do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so obolelo osebo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

C. R.