Tragična nesreča ob praznovanju martinovega

Policisti s PU Novo mesto so bili v noči na 10. november obveščeni, da naj bi se v nedograjeni stanovanjski hiši na območju Semič pri padcu z višine nekaj manj kot dveh metrov poškodovala ženska. Reševalci so hudo poškodovano 30-letnico odpeljali v bolnišnico, od tam pa je bila zaradi hudih poškodb odpeljana v UKC Ljubljana.

Tako so nesrečo na semiškem območju potrdili z novomeške policijske uprave. Svet 24 pa danes poroča, da se je martinovanje v Beli krajini tragično končalo za eno najbolj prepoznavnih kraljic metliške črnine, ki je skupaj s prijateljem padla v nedokončan jašek za dvigalo. Po navedbah naj bi šla v nedograjen del hiše, kjer vinar, pri katerem so gostovali, gradi nove kapacitete. Tam pa sta padla v jašek. Dekle je huje poškodovano, po navedbah medija naj bi bilo ogroženo celo njeno življenje.

Poročajo, da je šlo za izlet članov Društva podeželske mladine Metlika, ki je na martinovo organiziralo ogled vinske kleti KZ Metlika vinske kleti Semiške penine Simonič in vinske kleti Malnarič.

Svet 24 še poroča, da se je huje poškodovala Sandra Kapušin, kraljica metliške črnine v letih 2011 in 2012, ki je bila tudi sommelierka prve stopnje, skrbela pa je za promocijo metliške črnine. Zapisali so še, da je nesreča, kljub temu, da zanjo ni bil odgovoren, zelo prizadela tudi vinarja, pri katerem je prišlo do tega tragičnega dogodka.

C. R.