Tragedija na Radovici

(vir: arhiv)

Policisti so včeraj popoldne v stanovanjski hiši na Radovici pri Metliki, ob cesti, ki vodi do državne meje, našli obešenega moškega in mrtvo 61-letno žensko, ki je umrla nasilne smrti. Sin naj bi ubil mater, poročajo danes Slovenske novice.

Z mamo naj bi živela sama, nadnjo naj bi se spravil s sekiro, nato je sodil še sebi.  Po neuradnih podatkih naj bi bila pri sinu posredi droga in alkohol.

Trupli so našli policisti, nekdo je pred tem poklical na številko 113, ker se v hiši umorjene nihče ni oglasil na telefon. Po navedbah domačinov naj bi bil 38-letni Slavko S. večkrat nasilen do svoje mame, pretepal naj bi jo, prav tako naj bi ji jemal pokojnino. Kriminalisti naj bi nedavno tega na njegovem domu opravili tudi hišno preiskavo. Kaj so iskali, ni znano.

Preiskava je sinoči še potekala, več naj bi bilo znanega danes.

S Policijske uprave Novo mesto so danes sporočili:

Metliški policisti so se v četrtek, 12. 1. 2023, odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred 15. uro, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko.

Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslou. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa se je obesil, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali v petek zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilni pismo.

Da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo.

A. L.