To je sedež podjetja, ki mu je Šarec dodelil 2 milijona evrov

Podjetje Akademija Ris, ki mu je obrambno ministrstvo Marjana Šarca dodelilo dva milijona evrov vreden posel snemanja vojaškega resničnostnega šova, ima sedež v eni od kolib v Zagradcu pri Grosupljem. Podjetje še mesec dni pred razpisom ni imelo računa, nobenega prometa, spletno stran pa je objavilo 21 dni prej. Slednje kaže, da je bilo očitno ustanovljeno zgolj za razpis in je imelo tudi  informatorja na ministrstvu.

 

Kot so v četrtek razkrili v Tarči na TV Slovenija, je Luka Zorenč, ki je dobil (zdaj sicer razveljavljen) posel, podjetje kupil 30. junija letos od znanca. Kmalu zatem ga je preimenoval v Akademijo Ris, mesec ni pred objavo razpisa je odprl račun in nato postavil še spletno stran.

Podjetje do zdaj praktično ni imelo dohodkov, kar kaže na to, da je bilo očitno ustanovljeno izključno z namenom prijave na razpis.

Zorenč za televizijo zadeve ni želel komentirati, prav tako je izbrisal vse svoje profile na socialnih omrežjih.

Ob tem se postavlja vprašanje, kako je lahko ministrstvo dva milijona evrov vreden posel dodelilo podjetju brez prometa in brez referenc. Zadeva, ki je vsekakor zrela za kriminalist.

A. V.