Na Darsu za posle očitno lobiral tudi poslanec Svobode Zavec

Petkova seja komisije za nadzor javnih financ v državnem zboru je postregla z zanimivim odkritjem, namreč da je očitno za posle na Darsu lobiral tudi zdaj že nekdanji poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec. Je bila domnevna podkupnina za Roka Snežiča povezana z denarjem za Svobodo?

 

Na komisiji so namreč razpravljali o poslih Darsa in o tem, kdo vse in za koga je na Darsu lobiral v imenu politike in provizije. Pri tem je bila omenjena tudi anonimka, ki je govorila o tem, da naj bi poslanec Gibanja Svoboda Dejan Zavec pri članu uprave Darsa Andreju Ribiču, ki velja za kader iz kvote Gibanja Svobode, lobiral za Roka Snežiča. Ribič je na seji slednje sicer zanikal, a ob tem priznal, da je bil Zavec vsaj dvakrat pri njem na Darsu, pogovarjala pa naj bi se “o nečem drugem”.

A ob tem se postavlja vprašanje, kaj bi sicer Zavec sploh počel na Darsu, če ne ravno lobiral. Da bi se z Ribičem, nekoliko ironično zapisano, pogovarjala zgolj o vremenu, je malo verjetno. Posebej v luči dejstva, da je vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic ob odstopa Zavca z mesta poslanca dejal, da se velik del politike dogaja za zaprtimi vrati in da je bil tam Zavec nepogrešljiv vir izkušenj.

Zanimiv je tudi odziv Roka Snežiča, ki je ob navedbah iz anonimke, da je bil Zavec pri Ribiču in lobiral zanj, torej Snežiča, novinarju Luki Perši sporočil, “da priznava, da je 5000 evrov posneta podkupnina prejeta za Svobodo”.

Ob tem ni nepomembno dejstvo, da ima Snežič očitno dobre povezave s partnerko predsednika vlade Roberta Goloba Tino Gaber. Ne Snežič ne Gabrova namreč tega do zdaj nista zanikala.

A. V.

A. V.