Tik pred protestnim shodom upokojencev z ograjami zaprli Trg republike

Organizatorje vseslovenskega protestnega shoda, ki je za jutri ob 15. uri napovedan na Trgu republike v Ljubljani, je tik pred shodom pričakalo neprijetno presenečenje. Čeprav so dovoljenje policije za shod policije že dobili, so mestne oblasti z županom Zoranom Jankovićem na čelu zaprle Trg Republike. Pavle Rupar, eden od organizatorjev shoda, sporoča, da jih to ne bo ustavilo.

 

Med 11. in 17.  septembrom namreč  v Ljubljani poteka ženski teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Kot vsako leto, bi moralo biti osrednje igrišče na Kongresnem trgu. A zanimivo tokrat Zavod za varstvo kulturne dediščine ni dal soglasja za postavitev začasnega teniškega igrišča, na katerem bi potekali dvoboji največjega teniškega turnirja za dekleta v Sloveniji. Zato so se odločili, da bo turnir na Trgu republike, ki so ga že ogradili. Organizatorju shoda upokojence se zato sprašujejo, ali gre za načrtno nagajanje? Na Kongresnem trgu so namreč že potekali športni dogodki in turnirji svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour ter mednarodni košarkarski turnirji FIBA Challenger.

Pavel Rupar ob tem sporoča, da jih to ne bo ustavilo. Kot je sporočil, se bodo jutri ob 15. uri vseeno zbrali na ali ob Trgu republike.”V kolikor nam bodo omejili in preprečili miren program, se bomo pomaknili na Kongresni trg in nato mimo Prešernovega spomenika, kjer bomo zapeli slovensko himno, in na Magistrat, kjer nas bo pozdravil ‘pogumni župan Ljubljani’,” je zapisal. Napoveduje udeležbo 50.000 ljudi.

A. V.