Štirje mladi iz Kočevja izvedli ugrabitev in žrtev prevažali od bankomata do bankomata

V sredo, 22. maja, dopoldne so bili novomeški policisti obveščeni, da se v Novem mestu nahaja moški, ki naj bi ga ponoči v Ljubljani oropali neznanci, ga zadrževali na neznanem kraju in mu grozili. Ko jim je izročil denar, so ga izpustili na območju Novega mesta.

 

Policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je moški v sredo okoli 3. ure zapuščal gostinski lokal v Ljubljani, ko so do njega prišli neznanci in ga nasilno posedli v avtomobil ter odpeljali. Od ugrabljenega so zahtevali denar. Ker ga ni imel pri sebi, so ga odpeljali do različnih bankomatov na območju Kočevja in Ljubljane, kjer je moral opraviti več dvigov gotovine in storilcem izročiti denar.

Kasneje so ga odpeljali v gozd, kjer so ga pretepali in mu grozili z ubojem v primeru, če jim ne bo izročil še preostalega denarja z računa.

V jutranjih urah so ga odpeljali do banke v Novem mestu, kjer je moral ob njihovi navzočnosti  opraviti dvig preostalega denarja. Ugrabljenemu so ves čas grozili, po prejemu denarja pa ga izpustili.

Kriminalisti so ugotovili, da so kaznivih dejanj ropa in ugrabitve osumljeni štirje storilci z območja Kočevja, stari med 17 in 26  let.

Pridobili so odredbe sodišča in na naslovih bivanja osumljencev opravili hišne preiskave in jim zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek. Osumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper tri odredil pripor.

Dva izmed njih so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj, so sporočili s PU Novo mesto.

C. R.