Stična: Božično-novoletni koncert Godbe Stična

Koncert Godbe Stična (vir: IG)

Že tradicionalno, v najlepšem mesecu v letu, Godba Stična pripravi božično – novoletni koncert. Letošnji 27. po vrsti je Godba Stična že tradicionalno pripravila na odru kulturne dvorane v Stični v dveh delih, in sicer v soboto, 9. decembra, ter ponovitev v nedeljo, 10. decembra.

Za godbenike kot tudi njihove poslušalce sta bila koncerta še posebej ganljiva, saj je svoje dolgoletno vodenje godbe zaključil nepogrešljivi kapelnik Vladimir Škrlec, ki je dirigentsko palico Godbe Stična poveljeval od leta 2007. Mesto kapelnika prevzema Marko Jenič, ki pa se publiki še ni predstavil, saj ga je ustavila bolezen.

Ob tej priložnosti so se dolgoletnemu kapelniku zahvalili njegovi godbeni učenci, s predsednikom Matjažem Kastelicem na čelu, gasilci PGD Stična, kjer godbenikom že vrsto let nudijo prostore za vaje, in kapelnikov dober prijatelj, župan Dušan Strnad. Kot je povedal župan, si v občini Ivančna Gorica težko predstavljamo prireditev brez zvokov stiške godbe, najsi bo to na Jurčičevem pohodu, občinskem prazniku, večjih otvoritvenih slovesnostih ali tradicionalnem Taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. V spomin na največjo zborovsko prireditev iz Šentvida pri Stični mu je ob slovesu izročil spominsko fotografijo, ki mu bo kazala pot, da se še velikokrat vrne v občino Ivančna Gorica.

Naj dodamo, da je kapelnika Vladimirja Škrleca Občina Ivančna Gorica pred letom dni nagradila z nazivom Ambasador Občine Ivančna Gorica. Ta naziv župan podeli posameznikom za izjemno vlogo in pomembne dosežke pri soustvarjanju prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica v domačem in mednarodnem okolju.

Godba Stična je, kot vedno, pripravila nepozaben božično-novoletni koncert z bogatim repertoarjem glasbenih uspešnic, od slovenskih do tujih skladb. Tokrat so v goste povabili domačina, sopranistko Katarino Zorec in solista Saša Jelenčiča, ki sta občinstvo še posebej navdušila z opernimi arijami. Godbeniki so na koncertu pozdravili tudi nove člane, to so postali: Tobia Porenta, Matija Širovnik in Timotej Zavšek.

Foto: Občina Ivančna Gorica

M. D.