Spominski dan obeležili s polaganjem venca in cvetja v Pogancih in v Prečni

Drevi na Trški gori maša za domovino, slavnostna govornica bo evropska poslanka Romana Tomc.

Položitev cvetja v počastitev spomina Franca Uršiča na grobu v Prečni.

Na predvečer praznika Dneva državnosti bo danes ob 19. uri na Trški gori maša za domovino, po njej pa kratek kulturni program z druženjem ob kresu. Slavnostna govornica bo evropska poslanka Romana Tomc.

Slovesnost skupno prirejajo novomeški občinski odbori Slovenske demokratske stranke, Slovenske ljudske stranke in Nove Slovenije – krščanski demokrati.

Spominski dan obeležili s polaganjem venca in cvetja v Pogancih in v Prečni

Iz Mestne občine Novo mesto pa so sporočili, da je novomeški podžupan Bojan Kekec v počastitev spominskega dneva občine na začetek osamosvojitvene vojne za samostojno Slovenijo in dneva državnosti že v petek položil venec na spomeniku v Pogancih in cvetje v počastitev spomina Franca Uršiča na grobu v Prečni.

Podžupanu so se pri polaganju venca in cvetja pridružili predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska Anton Klobčaver, predsednik Policijsko veteranskega društva Sever – Dolenjska in Bela krajina Marjan Dragan in polkovnik novomeške vojašnice Vasilij Maraš.

V soboto je občina skupaj z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske praznovanje spominske dne in dneva državnosti obeležila še s prireditvijo v Parku Poganci 1991. V počastitev državnega praznika in spomina na prvi oddani strel za samostojno Slovenijo je potekal tudi spominski pohod, ki se je začel pred spomenikom v Pogancih.

Položitev spominskega venca v Pogancih pri Novem mestu.

C. R.