DSO Črnomelj: Varovanec je zaradi hudih opeklin umrl v UKC Ljubljana

Dom starejših občanov (DSO) Črnomelj

V UKC Ljubljana je umrl je 88-letni moški, ki je bil v nedeljskem požaru v Domu starejših občanov Črnomelj hudo opečen. Kriminalisti in forenziki nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin požara. Umrli je bil Črnomaljec in nepokreten.

Z novomeške Policijske uprave so sporočili, da je novomeški OKC včeraj, 17. 12., ob 13.24 prejel obvestilo o požaru v Domu starejših občanov v Črnomlju. Na kraj so bili takoj napoteni črnomaljski policisti, ki so zaposlenim in drugim interventnim službam nudili pomoč pri reševanju in evakuaciji oskrbovancev doma.

Na kraju dogodka in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. V urgentni center Splošne bolnišnice je bilo odpeljanih pet oseb. Dva zaradi opeklin, ostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov.

88-letni varovanec iz Črnomlja je bil zaradi hudih opeklin iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljan v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb v nedeljo zvečer tudi umrl.

Iz Urada RS za zaščito in reševanje so že včeraj sporočili, da so posredovali gasilci PGD Črnomelj, Rodine, Petrova vas, Vranoviči, Talčji vrh in Rožič vrh. Evakuirali so 69 ljudi iz drugega in tretjega nadstropja, pomagali reševalcem pri prenosu in oskrbi poškodovanih oseb in prezračili celoten objekt. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Več o požaru smo poročali tukaj: pozar-v-domu-starejsih-obcanov-crnomelj/

Novomeški kriminalisti so že včeraj pričeli z ogledom požarišča in ugotavljanjem okoliščin požara. O požaru sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Kriminalisti in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo z ogledom kraja požara in preiskavo najdenih sledi. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Na Policijski upravi Novo mesto so poudarili, da so ponosni na sodelavce, ki so nesebično pomagali pri reševanju človeških življenj in pri tem veliki nevarnosti izpostavil tudi sebe. Eden izmed policistov, ki je pomagal pri reševanju oskrbovancev, je tako kot še pet njegovih kolegov na Policijski postaji Črnomelj, v prostem času tudi prostovoljni gasilec.

Del včerajšnje gasilske intervencije je vodil poveljnik Gasilske zveze Črnomelj, sicer pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj.

C. R.