Smodej naj bi od Mesca zahteval ustavitev kazenske preiskave

Nekateri so namigovali, da naj bi bila tudi kulturna ministrica iz vrst Levice Asta Vrečko tesneje povezana s Smodejem, a sama to zanika.

Kazenska preiskava, ki jo je zoper novomeškega umetnika, živečega v Ljubljani, Dušana Smodeja uvedlo ljubljansko okrožno sodišče bi utegnila močno zamajati levo politično sceno pri nas. Če gre verjeti blogerju levice Mitji Kunstlju, Smodej od koordinatorja Levice Luke Mesca zahteva ustavitev v preiskave, sicer bo razkril imena politikov in drugih eminentnežev, ki so se zabavali v zloglasnem Fotopubu.

 

Kunstelj je namreč na Twitterju zapisal, da je želel nedavno govoriti s Smodejem, da mu pove svojo verzijo dogodkov in kaj se je v resnici dogajalo v Fotopubu. Znanec iz vrst Levice, ki naj bi bil dober prijatelj Smodeja, mu je s Smodejem organiziral kavo, a do nje ni prišlo, ker je Smodej potem, ko je v javnost prišla informacija o uvedbi preiskave, srečanje predčasno odpovedal.

Prek znanca mu je, tako Kunstelj, Smodej nato sporočil le, da “od vplivnih članov Levice, predvsem od Luke Mesca pričakuje, da ga bodo zaščitili in ‘ustavili’ preiskavo. Če bo končal na Tavčarjevi v pritličju pred sobami 1a, 1b in 1 c, ne bo šparal z jezikom. ‘Pol leve scene, ki je poganjala kolesariat, se je drogiralo in zabavalo pri meni. V stanovanju in pubu. Jaz naj pa naj…’, se sprašuje Smodej. Naj na tem mestu dodam, najbrž boš,” je zapisal Kunstelj.

Kot kaže, bo še zanimivo.

Kunstelj sicer velja za sporen vir. V zadnjih letih je namreč kar nekaj časa preživel v zaporu. Zaradi klevetanja na svojem blogu je bil tudi že obsojen.

A. V.