Spodbujajo kulturo smrti, ki rojeva nasilje

Priča smo krvavim dogodkom iz Srbije, kjer se je v zadnjih dneh zgodilo več brutalnih pomorov s strelskim orožjem med mladostniki. Slovenski oblastniki izražajo zaskrbljenost, dejstvo pa je, da je tudi v Sloveniji čedalje več javno objavljenih fotografij t. i. partizanskih iger, tudi takšnih, ko otrok drugemu otroku na glavo prisloni pištolo. 

Vse v imenu ideologije, zdaj so to imitacije, kmalu je lahko drugače.

Zelo močno odmeva tudi dejstvo, da takšne nastope javno podpira tudi politika. Med drugim ministrica Asta Vrečko (za kulturo) in poslanec Miha Kordiš (oba Levica).

V teh dneh je bilo tudi razkrito, da tako Kordiš kot Vrečkova, znana tudi iz afere Fotopub, na eni izmed objavljenih fotografij stojita ob dveh otrokih v uniformah in s totalitarnimi simboli. Dolgo se ni vedelo, kdo je mama teh dveh otrok, ki takšno napravo svojih otrok dovoljuje.

Včeraj pa smo izvedeli, da gre za Katjo Arzenšek Konjajev, ki v šoli za ravnatelje predava slovenskim šolnikom.

Janez Janša je ob tem na družbenih omrežjih zapisal: “Kako je lahko kdorkoli pri zdravi pameti potem presenečen, da se po slovenskih šolah propagira kultura smrti in rojeva nasilje?”

Katja Arzenšek Konjajeva je tudi članica gibanja Ona ve, zaposlena na Zavodu RS za šolstvo, kjer opravlja delo višje predavateljice Šole za ravnatelje. Hkrati je tudi izpraševalka v komisiji za strokovne izpite. Gibanje Ona ve so ustanovile Marta Kos, Emilija Stojmenova Duh, Nataša Pirc Musar in Mateja Malnar Štembal.

Katja Arzenšek Konjajev z otrokoma v družbi poslanca in ministrice za kulturo.

A. L.