Službeni Volvo podjetja Gen-I naj bi pristal v rokah Tine Gaber

Takole se je Tina Gaber pripeljala na vlado. Vir: Posnetek TV Slovenija

Spremljevalka predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber vozi beli volvo, ravno tak avtomobil pa je bil nekoč v lasti državne družbe Gen-I, ko jo je še vodil Robert Golob, so v četrtek poročali v oddaji Tarča na TV Slovenija.

Gabrovo so v belem volvu ujele kamere TV Slovenija, ko je parkirala na območju vladne palače, in to kljub temu, da ni bila izvoljena ali postavljena na formalno funkcijo v vladi.

Ravno tak volvo je bil po informacijah novinarjev Tarče do leta 2022 last državne energetske družbe Gen-I. Po Golobovi zmagi na volitvah ga je nato Gen-I za 40.000 evrov preprodal avtohiši Maxx avto. Pri tem bi bilo zanimivo vedeti, koliko je bil avto v času prodaje omenjeni hiši dejansko vreden in ali ga Gen-I morda ni prodal pod ceno, da bo ga Golob pozneje poceni odkupil.

Tina Gaber v belem volvu. Vir: Posnetek TV Slovenija.

Na vprašanje, ali Gabrova vozi avto, ki je bil nekoč last Gen-I-ja, s kabineta predsednika vlade niso odgovorili in to kljub napovedi Goloba v četrtkovih Odmevih ter oddaji 24ur zvečer, da bo po novem novinarjem dal vse podatke, ki jih bodo želeli.

A. V.