Sledi še testiranje na droge?

(vir: pixabay.com)

Nekateri so včeraj ponosno objavljali, da najverjetnejši mandatar za sestavo nove vlade Robert Golob med poslance svoje stranke Gibanje Svoboda prenaša prakso iz gospodarstva.

Poslancem, ki jih ne pozna in se ti niti ne poznajo med sabo, je zapovedal izpolnitev t. i. Gallupovega testa, ki ga ponekod uporabljajo za merjenje vrednot in zavzetosti zaposlenih v podjetjih.

Test objavljamo v nadaljevanju, menda so ga uspešno rešili vsi Golobovi poslanci, sami pa  presodite ali je ta ustrezen tudi za politiko oziroma začetek dela v državnem zboru.

Se pa nekateri že sprašujejo, ali bo Golob za poslance celotne koalicije (Gibanje Svoboda, SD in Levica) in člane nove vlade uvedel še test na droge? Tudi te namreč uporabljajo v gospodarstvu, ponekod tudi nenapovedane teste na alkoholiziranost.

No, Luka Mesec, bodoči podpredsednik vlade in minister za (kaj že?), je pred volitvami že priznal, da kdaj pa kdaj poseže tudi po teh substancah. Znane pa so tudi fotografije močno utrujenega (‘zadetega’) kakšnega od poslancev, ki nam zdaj kroji usodo.

Gallupov test:

M. D.