Šentjernej: Kam smo prišli, gasilcem ukradli opremo!

Šentjernejski gasilci so sporočili, da so pred tremi tedni tatovi vlomili v prostore njihovega gasilskega društva in ukradli opremo za tehnično pomoč ob intervencijah. Razočarani so, ker jim kljub prošnjam tatovi opreme niso vrnili.

 

“Minili so žalostni trije tedni za nas, gasilce, in za občane. Tatovi so vlomili v prostore gasilskega društva in iz vozila ukradli lepo zloženo opremo, pripravljeno za tehnično pomoč ob intervencijah,” so na družbenem omrežju Facebook zapisali v PGD Šentjernej.

Razočarani so, ker jim opreme še vedno niso vrnili: “Tri tedne smo upali na vrnitev opreme, ukradene iz vozila v zaklenjeni garaži. Kljub prošnjam nam opreme tatovi niso vrnili. Nismo jezni, smo pa zelo razočarani nad sistemom, ki zoper storilce ne ukrepa oziroma dovoli, da takšno početje ostaja nekaznovano.”

Ne morejo razumeti, kako se lahko trije mladi (in pes) v času, ko večina ljudi spi, sprehodijo do gasilskega doma, vlomijo in odnesejo opremo, s katero gasilci tako nesebično pomagajo, kamor koli so poklicani: “Vemo, baterijsko orodje je uporabno marsikje, ampak ali je res potrebno to ukrasti gasilcem? In zato smo žalostni, ker smo tako nemočni, saj se trudimo pomagati, potem nam pa posamezniki (ali skupine) tako vračajo. Žal nam ne preostane drugega kot delati naprej s tem, kar imamo.”

Ob tem so spomnili na nujnost ukrepanja glede dogajanja v jugovzodni Sloveniji, povezanega z romsko problematiko, in delili povezavo na novico, da 11 občin zbira podpise pod štiri zakonske predloge za ureditev romske problematike.

Na PU Novo mesto so prijavo vloma in kraje potrdili. Zadevo preiskujejo. Kot pravijo, je nastalo za 3000 evrov škode.

A. V.