Sedmi kolesarski hitrostni vzpon na Trebelno

Vir: Kolesarski klub Dolenjska Balanca

V petek, 21. maja 2021, je potekal rekreativni 7. KOLESARSKI HITROSTNI VZPON NA TREBELNO ZA POKAL TREBELANČEK s startom ob 17. uri pred pošto v Mokronogu. Dogodka se je udeležilo lepo število ljubiteljev kolesarstva.

Cilj je bil na Trebelnem, pred Okrepčevalnico Trebelanček, kjer so ob zaključku, tako kot vsako leto, dobro poskrbeli za okrepčilo vseh sodelujočih.

Trasa, povezava: https://www.strava.com/segments/9613065

Trasa je bila dolga 4,6 km z višinsko razliko 260 m in povprečnim naklonom 6 %. Starti so potekali intervalno, na 30 sekund.

Poleg klasičnih kategorij so bile še kategorije: Goni pony na Trebelno, E-Bike in MTB.

Prvi trije od vsake skupine so prejeli medalje, generalno za najboljši čas pa prehodni pokal.

Vsak udeleženec je prejel tudi malico in pijačo.

Najboljši čas si je prikolesaril kolesar JB Team-a Matej Mercina, ki jo z vzponom opravil v času 11 minut in 27 sekund. Ostale rezultate si lahko ogledate na FB strani kluba.

Na cilju je zbrane kolesarje pozdravil podžupan Občine Mokronog-Trebelno Franc Glušič, ki se je zahvalil vsem, ki so se vzpona udeležili, še posebno pa domačemu kolesarskemu klubu za organizacijo tradicionalne prireditve, letos pod novim vodstvom.

Novi predsednik kluba je Dejan Jerele.

Zahvalil se je tudi bivšemu predsedniku Mitji Sluga za vsa njegova dobra dela, ki jih je opravil za kolesarski klub. Kolesarski klub (KK) Dolenjska BALANCA se vsem sponzorjem iskreno zahvaljuje, vsem kolesarjem in kolesarkam pa iskreno čestita za dosežene rezultate. Dogodek je potekal v skladu s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

KK Dolenjska Balanca vas že zdaj vabi na 15. Kolesarski maraton po Mirnski dolini, ki bo v Mokronogu, v nedeljo, 27. junija 2021, s startom ob 10. uri

Več fotografij je na voljo na povezavi: facebook.com/story.php

Vir in foto: KK Dolenjska Balanca

M. D.