SB Novo mesto: Z današnjim dnem 80 dodatnih postelj za bolne s covidom-19

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

V Splošni bolnišnici (SB) Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 68 COVID bolnikov, od tega 8 na intenzivnem oddelku. Glede na trenutno epidemiološko situacijo oz. na porast okužb v državi, ki se še kar ne umirja, z današnjim dnem dajejo na razpolago 80 postelj, od tega 10 na intenzivnem oddelku, so sporočili iz bolnišnice.

Pri takšni številki, pa se seveda začne vprašanje, kako naprej. Kadrovsko situacijo zaenkrat še obvladujejo, vendar bo to z naraščanjem postelj postalo zelo velik izziv.

Zato so že pozvali, zaenkrat na zalogo, študente višjih letnikov Zdravstvene fakultete, medicinske sestre, ki so se upokojile zadnje dve leti in tudi prostovoljce.

Tudi med zaposlenimi se širijo okužbe, trenutno imajo okuženih in v karanteni okoli 50 zaposlenih.

V bolnišnici se še vedno trudijo, da bi čim manj zapirali, zato zaenkrat še vedno zgolj zmanjšujejo in združujejo ne nujne programe, kar pomeni, da sprejemajo pretežno samo paciente s stopnjo napotitve pod nujno in zelo hitro.

“Hvala za vašo pomoč. Hvala, da se držite ukrepov in nam tako pomagate, da bi situacija v zdravstvu vzdržala in da bo še naprej dobil pomoč vsak, ki jo potrebuje,” so v izjavi za javnost še zapisali v vodstvu SB Novo mesto.

M. D.