Šarec nad NSi: “Če bi Jezus njih videl, bi dvakrat premislil, če je vredno iti na križ”

(vir: časnik.si)

Zaradi vojaškega resničnostnega šova, za katerega namerava ministrstvo  za obrambo nameniti kar dva milijona evrov, je očitno počilo tudi v neformalni koaliciji med NSi in vladnimi strankami. Obrambni minister Marjan Šarec je namreč zaradi sklica nujne seje komisije DZ za nadzor javnih financ ostro napadel “koalicijsko” NSi.

 

“Včeraj je farizejska stranka NSi spet skočila na prvo žogo in me povabila na komisijo za nadzor javnih financ (kjer je mimogrede edina opozicijska stranka in ima večino), da bi mi očitali, kako je s predvidenim projektom oddaje o življenju vojaka vse narobe. Ker njih samo skrbi za javne finance in niti pod razno nimajo drugih ciljev. Napadli so spet s svojim cenenim populizmom, tako kot smo že navajeni,” je napisal na Facebooku.

Šarec v svoji objavi piše, da je prav, da ima vsak svoje mnenje. A da če bi vedno “poslušal ljudi, ki na prvo žogo skočijo in rečejo, da je nekaj slabo in se ne splača in podobno, ne bi prišel nikamor”. “Ko bo naslednjič ujma, bo spet na terenu, skupaj z gasilci in Civilno zaščito in bo pomagala na polno. Tudi sam bom vedno zraven, čeprav moram iskreno povedati, da ko se udeležim komisij, ki jih vodi Nova Slovenija in tam poslušam nebuloze, se vprašam, ali je vse skupaj vredno živcev in truda. Če bi Jezus njih videl, bi dvakrat premislil, če je vredno iti na križ,” je Šarec še napisal s svoji znani napol gostilniški retoriki.

A. V.