Romi konec tedna množično kradli v šentjernejskih trgovinah, eden tudi grozil policistu

Slika je simbolična.

Konec tedna je v Šetnjerneju prišlo do več skupinskih kraj, ki so jih neuradno zagrešili Romi. Zaradi tega je bila policija primorana v občino poslati dodatne policiste.

 

V petek dopoldne je v trgovino v Šentjerneju prišla skupina dvanajstih odraslih in otrok in izkoristila odsotnost varnostnika in zasedenost trgovk v trgovskem centru Mercator. Nabrala si je za zdaj še neznano število izdelkov in zapustila trgovino brez plačila.

Podobno se je zgodilo zvečer, nekaj minut pred zaprtjem, in v soboto dopoldne, ko je v trgovino v Šentjerneju ponovno prišlo več Romov in se zakadilo med police. V petek zvečer so kljub posredovanju varnostnika pokradli za zdaj še neznano količino izdelkov in se razbežali, v soboto dopoldne pa so nekaj plačali, nekaj pa odnesli brez plačila.

Policisti iz Šentjerneja so ob pomoči policistov sosednjih policijskih postaj v soboto dopoldne kmalu po dejanju izsledili šest osumljencev. Po preučitvi posnetkov videonadzora in zaključeni preiskavi bodo osumljence kazensko ovadili, za petek zvečer pa tudi uvedli postopek o prekršku, ker niso upoštevali ukazov varnostnika.

V enem od postopkov je 34-letnik tudi grozil policistu, zato ga bodo kazensko ovadili še za grožnje.

V soboto popoldne in zvečer je policija zaradi v Šentjerneju poleg domačih policistov preventivno zagotovila še več policistov iz drugih območij policijske uprave Novo mesto.

A. V.