Šentjernej: Najuspešnejši devetošolci pri županu

Vir: Občina Šentjernej (foto: Tanja Brate)

V avli Kulturnega centra Primoža Trubarja je v četrtek, 20. junija 2024, župan Občine Šentjernej Jože Simončič sprejel najuspešnejše devetošolce Osnovne šole Šentjernej.

Tradicionalnega sprejema pri županu se je letos udeležilo 29 učencev vseh treh devetih razredov, kar kaže na to, kako izjemna generacija učencev letos zapušča OŠ Šentjernej.

Župan je 29 učencem, ki so bili še posebej marljivi in vztrajni pri doseganju svojih ciljev, podaril simbol občine – šentjernejskega petelina, prejeli so jih:

učenci 9. a: Teodor Kirar, Vid Beguš, Miha Krmc, Neža Šeruga, Gašper Rangus, Simon Anej Kuhar, Nik Bojc,

učenci 9. b: Luka Barbič, Luka Bevec, Špela Cvelbar, Žana Črtalič, Jernej Drečnik, Kiara Dvojmoč, Matija Hodnik, Gal Hudoklin, Zala Kalin, Nik Kotar, Pia Pirnar, Amadej Rešetič ter

učenci 9. c: Peter Bregar, Gašper Rangus, Gašper Uhernik, Izak Kruh, Emanuel Izak Bauman, Špela Turk, Maxim Bratkovič, Zoja Hodnik, Nika Grubar, Urban Kadivnik.

Župan je mladim čestital za številne uspehe tako na učnem področju kot tudi za dosežke na kulturnem in športnem področju, ki so jih že dosegli. Zaželel jim je, da bodo tudi v prihodnje tako uspešni in da se bodo vedno radi vračali domov v svojo občino Šentjernej. Svetoval jim je tudi, naj se čim bolj aktivno vključujejo v družbeno življenje, si razvijajo kritično mišljenje in širino svojega pogleda na svet ter jih povabil, da sooblikujejo prihodnost občine. Poudaril je, naj se v življenju pogumno in drzno lotevajo izzivov, ohranjajo radovednost in naj bodo vedno ponosni nase in na to, od kod prihajajo.

Devetošolci so se v nadaljevanju županu predstavili in povedali, kam bodo usmerili svoje nadaljnje korake v življenju. Devetošolce je pozdravil tudi ravnatelj OŠ Šentjernej, Aljoša Šip, ki so mladim v slovo namenil nekaj vzpodbudnih besed, predvsem pa poudarili kako izjemna je letošnja generacija devetošolcev. Sprejema sta se udeležila tudi oba pomočnika ravnatelja, Tadeja Strmole in Boštjan Tomazin. Velika pohvala za uspehe devetošolcev gre najprej učencem in njihovim staršem, pa tudi razredničarkam vseh treh razredov devetošolcev: Kaji Cvelbar, Klavdiji Kranjec in Urški Klemenčič.

Druženje v avli kulturnega centra se je nadaljevalo s sproščenim klepetom ob sladkih dobrotah Društva kmetic Šentjernej ter zaključilo s spominskim fotografiranjem.

Več fotografij je dostopnih na povezavi: sentjernej.si

M. D.