Revoz prehaja na dvoizmensko delo

Revoz (Vir: Renault - Revoz)

V novomeškem Revozu bodo jutri prešli na dvoizmensko delo. Proizvodnjo v ustaljenih dveh in pol izmenah pa načrtujejo prihodnji ponedeljek.

S proizvodnjo v eni izmeni so sicer začeli že 28. aprila, prejšnji torek, delali so tri dni pred prvomajskimi prazniki, dnevno so izdelali nekoliko manj avtomobilov, vendar pa je delo teklo po načrtih.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA dejala, da je dnevna proizvodnja od prejšnjega torka do petka rasla, teden pa so končali z dnevno 280 izdelanimi vozili. Polna zmogljivost izmene je sicer 315 izdelanih vozil, doseči pa jo nameravajo še ta teden.

Podjetje je okrepilo preventivne ukrepe in zagotovilo dodatno zaščitno opremo za delavce. Vse ukrepe so pred zagonom proizvodnje interno objavili in ob prihodu na delo podrobno predstavili zaposlenim. V Revozu ob vnovič zagnani proizvodnji delujejo tudi vse tovarniške službe.

V proizvodnji so vsi trije avtomobilski modeli, ki so jih izdelovali pred epidemijo novega koronavirusa, in sicer renault clio 5, twingo in električni smart forfour.

Glede prevoza na delo je Bašek Zildžovićeva pristavila, da so se zaposleni na delo pretekli teden vozili v lastni režiji.

Tako bodo tudi nadaljevali, ko bodo dobili odgovor pristojnega ministrstva, kako naj organizirajo prevoz delavcev, ki so se pred epidemijo na delo vozili s skupinskim avtobusnim prevozom, pa se bodo takoj lotili rešitve tega problema.

Po zdajšnjih navodilih glede varnostne razdalje bi namreč lahko z enim avtobusom prepeljali le devet delavcev. Dostava sestavnih delov za zdaj poteka, v Revozu pa se bodo stanju epidemije in zahtevanim zaščitnim ukrepom še naprej prilagajali.

C. R.