Reportaža: Dan smo preživeli na Gačah

SC Gače (FB)

V soboto se je na Gačah oziroma smučišču Bela, kakor se imenuje, belokranjsko-dolenjskemu smučišču nad Črmošnjicami v Beli krajini, kar trlo smučarjev in drugih obiskovalcev. Delno tudi po zaslugi tega, da so tam priredili Delavsko-športne igre. Tudi največji novomeški vrtec Pedenjped je na Gačah v soboto organiziral športni dan za otroke in starše.

Tekmovalci Delavsko-športnih iger so se med drugim pomerili v veleslalomu na smučišču za odrasle, otroci vrtca Pedenjped in njihovi starši pa so se sankali na otroškem delu smučišča.

Vreme je bilo kot nalašč za smuko. Zjutraj in dopoldne je bilo morda še nekaj megle, proti poldnevu pa se je pojavilo sonce, ki smučišča ni zapustilo vse do poznega popoldneva. Tako se je lahko vsak poleg smučanja naužil tudi prijetnega zimskega sonca.

Obratovale so vse vlečnice, nesreč ni bilo, proge so bile lepo urejene, tudi tiste za najmlajše.

Cene v koči ob smučišču so nekoliko višje kot v običajnih lokalih, vendar še vedno zmerne in primerne za smučišče. V koči streže prijazno osebje, ki obiskovalcem poleg pijače ponudi tudi hrano: golaž, različne enolončnice, pomfrit, hotdog in podobno. Kuhano vino in čaj je mogoče dobiti že ob vhodu v kočo. Vsaj v tem gostinskem delu se pozna, da je smučišče prevzel nov upravljalec.

V nadaljevanju objavljamo nekaj foto-utrinkov včerajšnjega dne.

Za boljšo vidljivost še v galeriji:

Besedilo in foto: MD.

C. R.