Razmere na cestah ob 5. uri

Vahta, Gorjanci (vir: cestne kamere)

Na številnih slovenskih cestah se sneg že oprijema vozišča. Ponekod se pojavlja tudi poledica. Ponekod po Sloveniji megla v pasovih močno zmanjšuje vidljivost. Previdno!

V Novem mestu dežuje in 4 °C, v Črnomlju rahlo dežuje in 7 °C, v Kočevju dež s snegom in 2 °C.

V Ljubljani močno sneži in 0 °C, na Kredarici močno sneži in -8 °C, Lisca v oblakih in -2 °C.

Meja sneženja se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo okoli °0, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

Dopoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale, zvečer pa se bodo znova okrepile in zajele večji del države. Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo, drugod deloma deževalo deloma snežilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Sneg bo moker in bo ponekod povzročal snegolom.

Obeti: V torek bo oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne in v noči na sredo bodo ponovno padavine, po nižinah bo večinoma deževalo.

V sredo čez dan se bo na vzhodu oblačnost trgala, v zahodni Sloveniji pa bodo občasne padavine. Pihal bo jugozahodni veter.

V četrtek bo oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bodo manjše padavine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponovno spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Vremenska slika: Nad severno, zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo do jutri zjutraj prešla Slovenijo. Pred njo danes z jugozahodnim vetrom priteka vlažen in še razmeroma topel zrak.

Črmošnjice nad Semičem
Colnarji
Dolenja Nemška vas (Trebnje)

A. L.