Radko Luzar nagrajen za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za 2022. Tudi letos je pet nagrajencev, med njimi tudi Radko Luzar, ustanovitelj podjetja L-Tek iz Šentjerneja. 

Nagrade, ki jih GZS gospodarstvenikom podeljuje kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja, so nagrajenci prejeli na nocojšnji slovesnosti v Cankarjevem domu.

Radko Luzar je šentjernejsko podjetje L-Tek ustanovil leta 1994. L-Tek je specializirano podjetje, usmerjeno v raziskave, razvoj in proizvodnjo elektronskih modulov, elektromehanskih komponent in programskih rešitev za raznovrstne panoge. Velja za ponudnika celovitih rešitev, od ideje do produkta, od svetovanja do zagotavljanja kakovostne serijske proizvodnje ter izdelave kompleksnih visokotehnoloških proizvodov majhnih in velikih serij.

V GZS izpostavljajo, da je podjetje zelo razvojno-raziskovalno naravnano. Njihovi razvojniki skupaj s partnerji delujejo na segmentu rešitev interneta stvari, medicinskih pripomočkov in razvoju tehnoloških postopkov za lastne potrebe. Med izvoznimi trgi prednjačijo zahodnoevropske članice EU ter Švica in Velika Britanija.

Čisti prihodki v družbi L-Tek v zadnjih treh letih rastejo povprečno po 22-odstotni stopnji, dodana vrednost pa se je v tem času povečala za 26 odstotkov letno.

Nagrade GZS so poleg Radka Luzarja prejeli še direktorji družb ZZI Igor Zorko, Q Techna Andrej Lešnjak, GIC Gradnje Ivan Cajzek in KO-SI Primož Mlačnik.

Nagrade GZS letos podeljujejo 55. po vrsti. Namenjene so gospodarstvenikom, ki trajnostno ustvarjajo presežke, prejemniki pa se tako uvrstijo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje. Vključno z letošnjimi nagrajenci je nagrado GZS doslej prejelo 360 gospodarstvenikov in 30 gospodarstvenic.

M. D.