Prometna nesreča v Drami, iščejo tovorno vozilo za prevoz hlodovine

(vir: PU Novo mesto)

Policisti policijske postaje Šentjernej so v sredo, 1. junija, obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki naj bi se zgodila okoli 5.30 uri v naselju Drama.

Po prvih ugotovitvah naj bi voznik tovornega vozila za prevoz hlodovine na cesti Šentjernej – Dobruška vas, v križišču glavne in stranske ceste na koncu naselja Drama v smeri proti Dobravi.

Na tej relaciji so pred dnevi obnovili vozišče, voznik je vozil preblizu desnemu robu. Zato je zapeljal na pločnik, čez njega v mehko brežino, trčil v drog javne razsvetljave in hidrant ter oba podrl.

Po tem je obstal na njivi na drugi strani stranske ceste. Po sledovih na kraju sodeč je po trku zapeljal vzvratno nazaj na cesto in iz kraja odpeljal

Gre za novejše tovorno vozilo za prevoz hlodovine, znamke Scania, s kabino bele barve in rdečo šasije oziroma podvozjem, s pripetim priklopnikom v kombinacije rdeče in bele barve.

Policija zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosi morebitne očividce, da pokličejo na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

S PU Novo mesto so danes, v sredo, 7. junija 2022, sporočili, da so policisti policijske postaje Šentjernej tovorno vozilo (in voznika) izsledili. Več ni znanega.

Mesto nesreče (vir: PU Novo mesto)

M. D.