Prijeli 84 nezakonitih migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična.

S treh policijskih uprav poročajo o 84 izsledenih in prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Dolge vasi pri Kočevju so ponoči prijeli še dva tihotapca, državljana Italije.

PU Novo mesto: Prijeli 38 migrantov

Črnomaljski policisti so včeraj v bližini naselja Drežnik pri Dragatušu (občina Črnomelj)  prijeli 31 tujcev, državljanov Pakistana in Bangladeša. Zvečer so na Lokvah prijeli še državljana Maroka. Krški policisti pa so že zjutraj v kraju Orehovec pri Kostanjevici prijeli 6 državljanov Turčije. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 11 migrantov in 2 tihotapca

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolge vasi in Ribnice izsledili  in prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana in Jemna), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V Dolgi vasi so jih prijeli danes ponoči, in sicer so policisti opazili osebni vozili znamk Renaut clio in Alfa romeo, italijanskih registrskih tablic, v njima pa je bilo več oseb. Vozili so policisti ustavili, pri tem pa ugotovili, da sta voznika, državljana Italije, v vozilih prevažala 8 tujcev (drž. Pakistana  in  Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države. Osumljencema je bila odvzeta prostost in bosta privedena k preiskovalnemu sodniku. Postopki  policistov  s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 35 migrantov

Policisti so prijeli 35 migrantov, in sicer na območjih:

  • PP Koper: Sirči (1x Egipt, 5x Maroko, 1x Tunizija), Cepki (2x Maroko),
  • PP Kozina: Skadanščina (1x Pakistan, 1x Afganistan)
  • PP Sežana: Kozjane (3x Afganistan), Kazlje (1x Afganistan), Sežana (1x
    Afganistan)
  • PP Ilirska Bistrica: Knežak (4x Afganistan, 1x Pakistan), Mala Bukovica (1x
  • Bangladeš), Šembije (10x Afganistan) in
  • PP Postojna: Narin (3x Afganistan)

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

<div class="fb-like" data-href="https://www.facebook.com/MDolenjska" data-width="" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-share="true"></div>

 

C. R.