Prijeli 8 ilegalnih migrantov in 18-letnega sprovajalca

Zasežena toyota, ki jo je vozil 18-letni Sirijec. (vir: PU Novo mesto)

V noči in nedelje na ponedeljek so pri Vukovcih prijeli pet ilegalnih migrantov, ob tem so zasledili še 18-letnega Sirijca, ki jih je s toyoto želel prepeljati v notranjost države. Včeraj so še tri prijeli v okolici Vinice.

V noči iz nedelje na ponedeljek so policisti pri Vukovcih na območju Policijske postaje Črnomelj prijeli pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V bližini so izsledili tudi državljana Sirije, z dovoljenjem za bivanje na Nizozemskem, ki je tujce so osebnim avtomobilom znamke Toyota, ljubljanskih registrskih oznak, skušal prepeljati v notranjost države. Pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Sirije, bodo po zaključenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim  organom, 18-letnega voznika pa so pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega
dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Včeraj tri prijeli v okolici Vinice

Včeraj pa so policisti Policijske postaje Črnomelj v okolici Vinice med opravljanjem izsledili in prijeli tri tujce, ki so nezakonito prestopili  državno mejo.

Postopek z včeraj prijetimi tujci, ki so se izrekli za državljane Jemna, še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

  1. R.