Migranti: Dogajalo se je na hrvaški strani mejnega prehoda Žuniči

Na mejnem prehodu Žuniči. Na fotografiji v krogu načelnik PU Karlovačke Josip Čelić, v ozadju je videti iranskega migranta, ki je napadel policista. (foto: Radio Mrežnica)

Hrvaški radio Mrežnica poroča, da se je napad migranta na hrvaškega policista s Policijske postaje Duga Resa zgodil danes ob 9.15 uri. Migrant iz Irana je policista s kolom napadel dvakrat, nato je ta streljal, uporaba orožja pa je bila opravičena in zakonita.

Policiste v Dugi Resi so zjutraj domačini obvestili, da se na hrvaško-slovenski meji nahaja skupina migrantov. Policisti so nato ob Kolpi v visoki travi izsledili skupino štirih migrantov, pri tem so trije skušali pobegniti, četrti pa je naletel na policista.

Policist jim je nato izdal povelje, naj se ne premikajo, navedeni migrant pa je policista napadel. Policist je ustrelil v tla, migrant pa se je znova pripravil za napad. Policist je nato še enkrat ustrelil. Migrant se je zaustavil, nato so ga policisti prijeli.

Načelnik PU Karlovačke Josip Čelić, ki je odšel na kraj dogodka, je v izjavi za medije na mejnem prehodu Žuniči (hrvaški strani) opoldne pojasnil, da je bila uporaba orožja zakonita in opravičena, policist pa se je na napad odzval pravočasno. Pojasnil je še, da je streljal policist s PP Duga Resa z zavidljivim policijskim stažem, pri tem ni bil nihče ranjen.

Radio Drežnica še poroča, da sta tako hrvaška kot slovenska policija v intenzivnem iskanju za pobeglimi migranti, člani te skupine. Dvema je namreč uspelo pobegniti v Slovenijo, tretji pa je ostal na hrvaški strani. Četrtega migranta, ki je napadel policista, pa so hrvaški policisti prijeli in se je okoli poldneva nahajal na mejnem prehodu Prilišče – Žuniči, pri katerem se je to tudi zgodilo.

Več tukaj: iranski-migrant-dvaput-kolcem-napao-hrvatskog-policajca-

Večernji list pa je objavil še videoposnetek, kjer je med drugim tudi fotografija napadalca. -napao-policajca-na-granici-sa-slovenijom-policijac-pucao

C. R.